Niezdrowe przekąski
- nadziewane wafelki
- twarde cukierki
- żelki
- batoniki
- chałwa
- chipsy
- solone paluszki
- drożdżówki
- gotowe ciasta
- gotowe desery mleczne i puddingi
Zdrowe przekąski:
- jabłka, gruszki, brzoskwienie, banany, kiwi, śliwki - bez ograniczeń
- bakalie - dawkuj, bo są kaloryczne
- pestki słonecznika lub dyni - dawkuj, bo są tłuste
- warzywa zwłaszcza surowe bez ograniczeń: kalarepka, ogórek, papryka, marchewka
- sucharki bez cukru,
- chlebek ryżowy
- chrupki zbożowe
- niesłodzone owocowe musli
- chrupkie pieczywo, zwłaszcza żytnie
- batoniki zbożowe
- ciastka z mąki razowej lub pełnoziarnistej
- ciasteczka owsiane
- herbatniki imbirowe w I trymestrze - łagodzą nudności
- lody sorbetowe
- chipsy jabłkowe, buraczkowe lub marchewkowe
- nabiał: jogurt, kefir, maślanka, naturalny twarożek -wybieraj te bez dodatków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz